Bu Şehre Ne Umutlarla Gelmiştim Halbuki!

bu sehre ne umutlarla gelmistim halbuki

vakti zamanında össde şahsımdan beklenmeyecek kadar iyi bi puan alarak türkiyenin en iyi üniversitelerinden birini kazanmıştım.


kazandığım üniversiteye ilk defa girerken bana herşey inanılmayacak kadar olağanüstü geliyordu. kendimi istanbulu almış fatih gibi hissediyordum amk.

hani bi kıvanç olmasam da yanından geçen kızların şöyle bi süzdüğü genç yakışıklı bi bintim ama artık lisede kurduğum üniversitede ortamlara akacam, ortalığın dıbına koyacam hayallerinden de vazgeçmiştim.artık ayağı daha yere basan oturaklı mantıklı düşünen hayalleri olan biriydim.

ta ki hayatımı giben o huur çocuklarıyla tanışana kadar... 

neyse fakülteye gittim kaydımı yaptırdım dışarı çıktım geçtim oturdum tenha bi yere bi de sigara yaktım yeni kayıt yaptırmaya gelenleri izliyorum. o zamanlar walkmanler vardı bilenler bilir çıkardım yanımda kayıt belgelerini taşıdığım çantadan taktım kulağıma dinliyorum arada üst dönem kızlar geçiyor hani şu özgür kız takılanlar yırtık pantolonlar dövmeler falan o tiplerden iki tanesi yanımdan geçerken biri durdu şöyle bi baktı bana. göz göze geldik hani yeniyiz ya amk insan tedirgin oluyor ne bakıyolar lan bunlar bana acayip acayip. bişey mi var acaba diye.o an ne zaman aklıma gelse gülümserim binler

neyse kız baktı baktı bana yanındakine döndü ay ne kadar benziyo değil mi dedi
yanındaki de nalakası var kızım saçmalama diyor
olsun ama bu da fena sayılmaz diyor gülerek

onlar karşımda sanki ben yokmuşum gibi konuşuyolar ben mal gibi izliyorum bunları noluyor amk diyerekten. bi taraftan da hangisi konuşsa kafamı ona çevirip konuşmayı takip ediyorum.

diğeri ya yürü gibicem şimdi seni de onu da hadi acelem var diyor. o dediği de benim ha başkası değil

normalde hazır cevap biriyim orda nasıl bi tutukluk yaşadıysam ağzımı bile açamamıştım yeniyiz ya amk tedirginlik var haliyle

ama bunlar giderken arkalarından bakıyorum bana bakan kızda bir vücut var beyler şahane amk.

 olm varya sen istesen de istemesen de çok gibişler döndürecen burda diyorum kendi kendime

sigara bitti kyk yurduna da kaydımı yaptırdım. kazandığım şehirde bizim uzaktan bi akraba vardı ,fikret abi, lokantası vardı orada. beni de çok severdi. orayı kazandığımı duyunca hemen aradı tebrik etti ne zaman kayıt yaptırıyosun falan sordu işte.
kayıt yaptırmaya gelirken öyle günübirlik gelme. benim yanımda kalırsın okul başlayana kadar yanımda çalışırsın hem de şehre alışırsın falan dedi ben de meraklıyım ya zaten evden çıkmaya hemen atladım tabii olur dedim. fikret abinin 1+1 boş bi dairesi vardı anahtarı bana verdi dedi istediğin kadar kal parayı falan da sakın kafaya takma.

çok iyi adamdı fikret abi..

bundan sonra sabah fikret abiyle gidiyorum akşam beşe kadar garsonluk yapıyorum.iş bitince çıkıyorum tek başıma geziyorum sıkılınca gidip eve yatıyorum. herşey çok güzeldi amk

bu arada lokantada çalışırken yan tarafta bi kafe vardı. sahibiyle bizim fikret abinin arası çok iyiydi.
beyler kafede bi kız çalışıyor amelie filmindeki kız gibi tatlı bişey amk ama yaşı benden büyüktü zamanla arkadaş olmuştuk. bigün iş bitti tam çıktım lokantadan bunu gördüm o da çıkıyordu dedim işin yoksa gel takılalım beraber biyerlere gideriz. tamam dedi.

bi bara gittik oturduk. muhabbet koyulaştı annesiyle babası bu küçükken ayrılmış. annesinin yanında kalıyormuş babası ayrıldıktan sonra almanyaya gitmiş bir daha da aramamış bunları. orda bi alman karı bulmuş evlenmiş. arada bu kıza para yolluyormuş ama almıyor tabii bizimki gururlu kızdı amk.bu sıkıntılardan dolayı liseden sonra okuyamamış.

laf erkek arkadaşa geldi daha doğrusu ben getirdim lafı oraya odun gibi. güldü niye sordun şimdi bunu hoşlanıyo musun yoksa benden dedi gülerek ama şaka yollu soruyor.ben de heyecanlandım amk suratımı ciddileştirdim yıooo dedim kafamı sallayarak. bunu da ne zaman hatırlasam gülerim amk

o gece kıza aşık oldum beyler. ben bu kadar doğal içinden geldiği gibi konuşan bi o kadar da tatlı bi kız görmedim hayatımda. tek kusuru benden 4 yaş büyük olmasıydı.
neyse uzatmayalım yine lokantada çalışıyoruz. bigün bu kız geldi buzuk çıkmamış kasadan fikret abiden istedi.ben kızı görünce bi gülümseme geliyor bana durduramıyorum kendimi uzaktan bunlara bakıyorum. kız beni gördü elini kaldırdı selam vererek.ben de selam verdim uzaktan. yanlarına gittim meraba napıyosun falan fikret göz ucuyla bana bakıyor amk gülümsüyor. neyse parayı aldı gitti kız

fikret bana bakıyor ben kızın peşinden bakıyorum mal mal gülümsüyorum. sonra fikret abinin bana baktığını farkettim pis pis gülüyor pekekent.lan dedi bu ne hız dün bir bugün iki
yok abi dedim yanlış anladın

siee puşt dedi güldü. fikret abiyle enseye tokat aşamasına ne zaman geldik bilmiyorum ama o zamana kadar böyle efendi adamın içinde bi yancı yattığını bilmiyordum. çok şaşırmıştım amk ondan sonra da hep öyle kaldık. fikret abi fiko olmuştu birden ama yüzüne demiyordım tabii

yine bigün işten çıktım kafenin önünden geçerken çaktırmadan içeriye baktım. kızı göremedim tüh lan çıkmış amk dedim evin yolunu tuttum. ikinci gün sabah girerken yoktu, öğlen para bozdurmaya gittim göremedim, akşam oldu fikret abiyle beraber çıktık .dedim abi benim biraz işim var sen git. lokantadan çıkarken baktım yine yok amk. meraklanmaya başladım. kafeye girdim patron dışarı çıkmış, diğer garson da kasada bacak bacak üstüne atmış, hani şu camfrog sönmezin küfrettiği fako vardı ya beyler bilenler bilir. patron yok ya o dalyarak da fako gibi oturuyo suratsız huur çocuğu. yaklaştım selam verdim almadı bile bin. ne var la yarram der gibi bana bakıyo. kızı sordum yok gelmedi dedi. niye dedim allah allah bişey mi oldu acaba diye.
bu bin de galiba kızdan hoşlanıyordu bana gıcığı vardı amk o zaman anladım. bilmiyorum kardeş işim var bi müsaade et dedi. dışarı çıktı sandalyeleri düzeltmeye başladı yalandan. içimden küfredip çıktım dışarı.

lan dedim yoksa kız ayrıldı mı işten amk canım sıkıldı öyle tek başıma yürüyorum. gittim bi parka oturup düşünmeye başladım. parkın karşısında bi yol var onun da ötesinde apartmanlar var izliyorum öyle. sonra bizim fikret geldi bi apartmanın önünde durdu. arabayı tanıdım hemen.bi apartmanın kapısının önene gitti zile bastı içeri girdi. dedim şimdi çıkarken bu beni görmesin napıyon burada diye hani işin vardı der diye kalktım parktan evin yolunu tuttum...

kız işten ayrılsaydı herhalde gelip bi elveda derdi diye düşündüm o ihtimali sildim ama iki gündür bu niye gelmiyodu işe amk neyse yarın da gelmezse artık gider kafenin patronuna söylerim dedim.bu saatte eve de gidilmez sıkılırım şimdi diyip kızla beraber gittiğimiz barın yolunu tuttum. oturdum iki bira içtim arkadaşım olmadığından herşeyi yalnız yapıyordum. kalktım tam bardan dışarı adımımı attım kafamı çevirdim bu kızı gördüm arkadan.

başta tek sandım ama yanıda birileri daha vardı. sokak kalabalık olduğundan kim kimle beraber gidiyor belli olmuyordu amk.ama en az üç kişiydiler. biri erkekti. canım sıkıldı amk ama dedim dur şimdilik karşısına çıkmayayım takip ediyim şunları bakalım nereye gidecekler.

neyse ben takibe başladım bunları. arada duruyorlar birilerine selam veriyolar. özellikle de yanlarındaki binle tokalaşıyolar. kızlar biraz daha geride duruyor konuşurken. ama arada onlar da konuşuyor. bunlar durdukça ben de saklanacak yer arıyorum.bi keresinde şişman bi adamın arkasına saklandım. herif kafelerden birine girdi ben de bi taraftan mal gibi kızı izliyorum ya kafeyi farketmedim amk herifin arkasından kafeye giriyodum nerdeyse.

neyse bunlar bi yarım saat yürüdüler sonunda bi sürü barın olduğu 5 katlı biyere girdiler ama şimdi öyle bişey ki beyler. hadi  işhanı diyelim buraya. iki girişi var amk şimdi yukarı çıkmış da olabilirler diğer taraftan çıkmış da olabilirler amk.ben de arkadan geldiğim için bilemedim. bi yukarı çıkan merdivenlere bakıyorum bi diğer çıkışa.ne yapacağımı şaşırdım arada kaldım amk.

sonra diğer çıkışa doğru koşmaya başladım. baktım sağa sola göremedim .tam içeri tekrar giriyodum ki bunları gördüm yolun diğer tarafında. taksi bekliyolardı hay amk  dedim şimdi ne yapacam. hızlı adımlarla yolun karşısına geçtim hemen. orada görmüş gibi yapacaktımm.tam yaklaştım beş altı metre kala taksi geldi bunlar bindi.

tam binerken kız beni gördü bi kaç saniye baktı baktı ben de durdum güya konuşacam ya yalan hazırlıyorum kafamda ben de tam burdan geçiyordum seni gördüm falan diyecem.

kız durdu baktı baktı hiçbişey demeden bindi arabaya gittiler

haydaaa şimdi bu kız beni gördü aramız da çok iyiydi. lan noldu da şimdi bu beni tanımazdan geldi amk.

çok zoruma gitti amk ben iki gündür bunu arıyorum bu beni görüyor tanımazdan geliyor amk. taksinin peşinden koşup ayakkabımı fırlatasım geldi huur çocuklarına.

arkalarından öyle baktım baktım taksi gözden kayboldu.bi iç çektim yolun karşısına geçtim, o bahsettiğim barların olduğu binanın girişine geldim. çıkardım bi sigara tam yakıyordum arkamdan bir el omzumdan tutup sertçe beni çevirdi duvara çarptı.iri yarı bi herif amk benim iki katım ya da çok korktum ben öyle hatırlıyorum.

kimsin lan sen dedi

anlamadım abi dedim

kimsin olm sen dedi dişlerini sıkarak

abi karıştırdın herhalde dedim ağzımda da yanmamış sigara var konuştukça sallanıyor öyle

tuttu sigarayı attı yere üstüne bastı kafasını kaldırıp

sen iki saattir kimi takip ediyon öyle dıbına kodumun çocuğu dedi

hasgibtir bu kim amk dedim şaşırdım

mala yattım hemen

abi dedim sen beni biriyle karıştırıyosun ben kimseyi takip etmiyorum.

lan olm ayar etme beni dedi sen kendini uyanık mı sanıyon lan dıbına koduğum sen beni tanıyo musun lan dedi

yok abi tanımıyorum dedim

sen bizim elemanı niye takip ediyon lan skik kimsin lan sen doğru söyle giberim belanı dedi

şahin egsozu gibi sesi vardı huur çocuğunun

hiçbişey demeden suratına bakıyorum öyle aklımda bin türlü düşünce var amk

bu adam kim, takip ettiğimi nerden anladı , bu kızla bunların ne işi var

amk korkudan altıma sıçacam

abi dedim tamam bi bırak anlatacam ama bi bırak dedim

anlat lan dedi bırakmasıyla beyler ben bi kaçmaya başladım herhalde o korkuyla dünya rekoru falan kırmışımdır

hayvan gibi koşuyorum amk arkama bakmadan koşuyorum. herif sanki hep iki adım arkamdaymış gibi geliyor. artık bacak kaslarım yanmaya başladı arkama şöyle bi baktım herif görünmüyordu. yine de yava yavaş koşmaya devam ediyordum.tam o sırada ben arkama bakarken biri omzu attı yere devirdi beni. sersemledim ayağa da kalkamadım.bir el uzandı beni tekrar yere itti yat yere kalkma lan dedi

kafamı kaldırdım bu o adam değildi.bi taraftan diziyle beni yere bastırıyor bi taraftan da geldiğim yere bakıyordu. baktı baktı kimseyi göremedi. etraftakiler de bize bakıyor.

lan bunlar kaç kişi amk diye düşünürken en sonunda olan biteni lokantayı falan hep anlatmaya karar verdim. artık ne olursa olsun dedim.

kaldırdım abi ben dedim öğrenciyim

hıı öylemi dedi herif

abi fikret abi var telefonu vereyim ona sor istersen dedim

fikret kim lan sen kimsin kimden kaçıyon lan sen kapkaçcı mısın lan doğru söyle

 duraksadım

anlamadım abi dedim

sen kimden kaçıyon doğru söyle .bu hafta kaçıncı oldun lan dıbını ırzını gibtiğimin yavşakları çantayı nereye attın doğru söyle diyor bana

herif beni kapkaçcı sanmış peşimden koşanı da görmüş.o dallama da peşimi bırakmış ya da kalabalığı görünce geri döndü bilmiyorum amk

birinden kurtulmuştum ama şimdi de kapkaççı olduğumu sanan bir herif etrafımızda da 10-15 kişi bana bakıyordu. millet heyecan arıyor amk.

abi dedim ne kapkaçcısı ben kapkaç falan yapmadım dedim

niye koşuyon lan o zaman böyle hızlı hızlı dedi

koşmak yasak mı abi dedim

abini gibtirtme lan bana ben biliyorum sizi sen kapkaçcısın dedi

abi valla değilim ben kapkaçcı falan dedim.

biraz sonra kalabalığın arasından bi kutup ayısı çıkıp bunu bana bırakın beyler dese şaşırmazdım amk
ne berbat bir gündü anlatamam

neyse uzatmayalım herife bayaa bi dil döktüm. inanmıyorsan çağır polisi dedim sonunda bıraktı beni huur çocuğu. sonradan bi kaç kere ordan geçerken uzaktan gördüm herifi orda dükkanı var binin esnaf yani bildiğin.

hemen otobüse bindim hızlıca eve gittim kapıyı kitledim. hala korkuyorum amk bu kız beni tanıyor sonuçta.ne yaptıklarını bilmiyorum ama o kalın sesli herif benim yerimi öğrenirse benim belamı gibmeye gelir kesin dedim.o gece evin ışıklarını hiç açmadım. fikret abiye de durumu anlatsam mı anlatmasam mı bilemedim amk koca şehirde yapayalnız ne yapacağımı bilmeden öyle tavuk gibi oturuyodum karanlıkta

öyle düşünürken uyuya kalmışım zaten bayağı bi yorgundum. birden bi sese uyandım

kapı zili çalıyordu.ben uyku sersemi lan sabah mı oldu demeye kalmadı saate bi baktım gecenin dördü amk

birden ayağa dikildim.ne yapacağımı da şaşırdım bu saatte fikret gelmezdi ve o kapıyı ondan başka çalacak birini de tanımıyordum.

dedim aha yarra yedim ben kaçacak yerim de yok bunlar benim yerimi öğrendiler ağzıma sıçmaya geldiler.

bi taraftan böyle düşünüyorum diğer taraftan lan bunlar neymiş ki biri takip ediyor diye bu kadar peşine düşüyolar benim diyorum.

bu arada kapı ikinci kez bir daha çaldı. yavaşça mutfağa gittim bi bıçak aldım kapıya yavaşça yaklaştım

kapı deliğinden apartmanın lambasının ışığı gözüküyordu yani kapıyı çalan kişi apartmanın önünde değil benim dairenin önündeydi

bıçağı iyice kavradım ama tabii  açmayacaktım kapıyı mal mıyım amk kapı bir kez daha çaldı.

dışardan tiz bir ses geldi

aha dedim kapının kilidini zorlayacak herhalde bunlar dedim

ince ses tekrar geldi dışardan biri adımı söylüyordu kulağımı kapıya iyice dayadım

bu o kızın sesiydi beyler. adımı söylüyor aç bi kapıyı diyordu yavaşça.

kapıyı açıp açmamakta kararsız kaldım.hem bu kız benim kaldığım yeri nerden biliyordu amk kafam karma karışık olmuştu.
biraz bekledim bıçağı mutfağa kodum tekrar adımı söyledi orda olduğunu biliyorum aç bi kapıyı dedi

dedim giberim böyle işin ızdırabını yaktım ışığı açtım kapıyı. uykudan yeni kalkmış gibi davranacaktım

hayırdır gecenin bu saatinde dedim

hiçbişey demiyor öyle suratıma bakıyordu.

iyi misin dedim.bi taraftan da merdivenler bakıyorum kimse var mı diye ama kimse görünürde yoktu.

merhaba dedi adımı söyledi.bu kız benim adımı bi başka söylüyordu amk ya da bana öyle geliyodu.o durumun içinde bile bi sıcaklık kaplıyordu içimi yine gülümsemek geldi içimden. içeri gel kapının önünde durma öyle dedim

neyse girdi içeri ne içersin evde pek bişey yok kahve alır mısın dedim

yok teşekkür ederim ben seninle konuşmak için geldim dedi

iyi konuşalım da sen benim evimi nerden biliyorsun dedim

barda söylemiştin ya fikret abinin evinde kalıyorum diye dedi

iyi de sen fikret abinin evini nerden biliyosun dedim

bir ara benim bi arkadaşım da burda kiracı olarak kalıyordu dedi fikret abinin evi diyince anladım burda oturduğunu dedi

içimden bi hasgibtir çektim belki de bugün beni kovalayan herif geçen sene burda kalıyordu. belki de normal arkadaşlarından biriydi ama o herif olma ihtimali de vardı belki de. resmen açıktaydım amk.

toparladım kendimi öyle mi hangi arkadaşın dedim

bugünküler değildi merak etme dedi

rahatladım ama şimdi kıvırma zamanıydı

hangi bugünkiler dedim mala yattım

bi süre sustu beni niye takip ettin bugün dedi

ben seni takip etmedim taksi durağının oradan bahsediyorsan ben ordan geçiyordum seni gördüm iki gündür de kafeye gelm...

sözümü kesti bugün bizi takip ettiğini başından beri biliyorduk telefon geldi dedi

ne telefonu dedim

sen bizi takip ederken senin önünü kesen adam aradı benim yanımdaki çocuğu dedi

elim ayağım boşaldı amk

beyler edebi bi dil beklemeyin amk öyle aklıma gelenleri yazıyorum kitap mı yazıyoruz yok şurda yanlış yazmışsın yok burda kelime anldıbının dışına çıkmışsın falan noluyoruz amk. neyse devam ediyorum

ben neye uğradığımı şaşırdım amk ne diyecem nasıl tepki verecem bilemedim.(burdan sonra kızın adını değiştirerek yazıyorum kafa karışıklığı olmasın kızın adı sanem beyler)

kim bunlar sanem dedim senin bunlarla ne işin var

orayı hiç karıştırma dedi ama bugün kaçmakla çok iyi ettin. seni sıkıştıran adam senden sonra bizle buluştu.bu arada bayaa hızlı konuşuyormuşsun bundan hiç bahsetmemiştin dedi gülümseyerek.

o durumda bile şaka yapabiliyordu ya da beni rahatlatmaya çalışıyordu

şimdi burda çok kuul cevaplar verdiğimi veya size hava atmak için amerikan filmleri tarzı tehlike anında espri yaptığımı söylemek isterdim beyler ama malesef korkudan yusuf yusuf atıyordum... işin kötü yanı aşık olduğum kızın yanında oluyordu bu.vay amk anlatmasını geç düşününce bile utanıyorum şuanda.

dedim bak sanem kimsin nesin bilmiyorum işin açıkçası bilmek de istemiyorum(yalan amk çatlayacam meraktan)

ben de onun için geldim dedi.sen çok iyi birisin ama kusura bakma ben seninle olamam.bi daha da böyle beni takip etme işlerine falan kalkışma dedi

çok zoruma gitti bu laflar

bu saatte bunu söylemeye mi geldin yarın sabah söyleseydin dedim

artık kafeyi bıraktım ben dedi

birden içime bi öküz oturdu beyler. hiçbirşey demedim öyle kaldım.

ikimiz de sustuk ben yere bakıyorum o da bana bakıyor

neyse benim artık gitmem lazım dedi ayağa kalktı

huur musun sen dedim

durdu bana baktı

ne? dedi suratını ekşiterek

huursun lan işte dedim ne bu gizemli karı ayakları amk kimi yiyon sen.o yanında ki herif de senin pekekentindi dedim yalan mı?

bi sessizlik oldu baktı bana

evet dedi

itiraz etmesini bekliyordum amk put gibi kaldım öyle gözlerim doldu kafamı öne eğdim. tanışalı daha ne kadar oldu ki ben buna bu kadar üzülmüştüm amk.

kapıya yaklaştı tam o sırada kafamı kaldırdım

peki kafe ne ayak diye seslendim içerden

hiçbişey demedi kapıyı çekti gitti

sabaha kadar uyumadım o gece. sabah da kalktım saatinde dışarı çıktım. bizim fikret abiyi bekliyorum. önceden de demiştim her sabah beraber gidiyorduk lokantaya.

gece memlekete dönmeye karar verdim üni açılınca geri dönüp yurtta kalacaktım zaten kaydım falan vardı. artık bu evde kalınmazdı amk ne olur ne olmaz diyerekten. zaten artık sanem de yoktu. burada kalarak riske girmeye gerek yoktu.

şimdi fikrete bu kararımı anlatacaktım ama bi türlü gelemedi pekekent. bayaa bi bekledim dedim bu uyuya kaldı heralde. lokanta çok da uzak değildi zaten yürüyerek gittim lokantaya. bir iki saat sonra da bu geldi.

dedim abi ben gitmeye karar verdim memlekete dönüyorum bugün. herşey için teşekkür ederim çok yardımcı oldun

fikret abi bi baktı bana pek şaşırmış gibi durmuyordu

valla kardeş sen bilirsin ama bence zaten şurda okulunun açılmasına da pek bişey kalmamıştı yine de sen bilirsin dedi

eyvallah abi dedim olsun ben yine de gitmek istiyorum. memlekette ufak bikaç işim var dedim

tamam peki öyleyse sen bilirsin dedi bi kaç saat daha bekledikten sonra el sıkıştık atladım otobüse memlekete döndüm

memlekete döndüm olanlardan kimseye bahsetmedim evdekiler sordu hayırdır niye böyle aniden döndün falan diye

dedim lokanta işi garsonluk falan bana göre değilmiş. onlar da fazla üstelemediler.

neyse haftalar geçti ben tekrar otobüse atladım döndüm okuduğum şehre. saat gece iki amk dışarda okuyanlar bilir başlarda o yurt ortamı falan çok itici gelir insana .hapishane gibi amk. zaten hazır fikret abinin evi de vardı. şimdiye kadar fikretten falan ses gelmediğine göre o peşime düşen herifler de bırakmıştı beni.

 yurda gitmekten vazgeçmiştim tekrar fikretin evinde kalacak part time çalışıp para almayacaktım ,o da evden kira almayacaktı. zaten istemiyordu. ama bunları fikretle konuşmamıştım henüz.

 evin anahtarını istememişti ben de vermeyi unuttum öyle kalmıştı. hala yanımda taşıyordum. neyse bir elimde bavul bindim taksiye apartmanın önüne geldim. baktım yukarı ışıklar yanmıyordu.

dedim iyi kiralamamış evi henüz

çıktım yukarı anahtarları çıkardım. kapıyı açtım içeri girdim. öyle bir yorulmuşum ki kanepeye uzandığım gibi uyuya kalmışım

sabah beni fikret abi uyandırdı

beni görünce bayaa bi şaşırmış lan sen ne zaman geldin dedi

abi dedim gece geldim seni de rahatsız etmek istemedim kusura bakma

ne kusuru olm dedi kettleda su ısıtmış bi kahve verdi bana kendi de bi tane aldı

abi dedim hayırdır sen buraya pek gelmezdin verdin mi evi yoksa kiraya dedim

yok dedi seni bekliyordum benim teklifim hala geçerli kardeş dedi gel benim orda boş zamanlarında çalış

tamam abi dedim ama para almam üstüne de kira kaç liraysa veririm dedim

lan boşver kirayı sen düşünme bunları dedi gülerek

eyvallah abi valla senin hakkını ödeyemem ben dedim. çıktık beraber lokantaya gittik. kafenin önünde alışkanlık olmuş ya geçerken içeri bakmadan edemedim. bizim fako hala ordaydı suratsız huur çocuğu.

artık yurtta kalmaktan tamamen vazgeçtim.hem okuyacak hem de çalışacaktım. işler yine düzelmeye başladı.

okula da yavaş yavaş alışmıştım.

o sıralar beraber takıldığım, fakülteden bi arkadaş vardı, serhat, tam kafa dengiydik. bigün bunu aldım sanemle beraber gittiğimiz bara zütürdüm. herşeyi anlattım.

çocuk gibtir lan kimi yiyon falan diye başta pek inanmadı alay ediyorum sanıyor enayi. zaten aramızda öyle sır falan yoktu herşeyimizi anlatırdık birbirimize ama bu durmaz ki bin illa bunları birilerine anlatacak ya...  gitmiş onunda çalıştığı bi market vardı ordan bi arkadaşına anlatmış. bizim arkadaşın başından böyle böyle bi olay geçmiş diye. herif beni tanımıyor ya bi sorun olmaz zaten ben de o elemanı tanımadığımdan gidip serhat senin başından geçenleri böyle böyle anlattı diyecek hali de yok.bi sorun olmaz diye düşünüyor

buraları hızlı geçiyorum beyler çok detay vererek uzatmak istmiyorum amk yoruldum.

aradan biraz zaman geçiyor bizim serhat ve onun dallama arkadaşı beraber sürekli takıldıkları bi mekana gidiyorlar. içiyolar bir güzel kafayı buluyolar.bu gittikleri barın elemanlarına benim bu serhata anlattığım ne varsa hepsini anlatıyorlar...  

bu arada saatlerdir yazıyorum. şimdi biraz yatıp gece üç gibi kalkarım ben. bundan sonra devamı kaming suun ona göre

benim tabii haberim yok bu olanlardan okul lokanta falan takılıyorum. dersler falan fena değil bikaç tane kız var aklımda paslaşıyoruz ama henüz golü atamadım. mutlu mesut heidi gibi geziyorum ortalıkta.

bigün bu serhat geldi lokantaya. şaşırdım amk bu pezo pek uğramazdı bizim oraya. morali biraz bozuk gibi ama bişey anlatmıyor. bi masaya oturttum bunu bizim oranın çorbası meşhurdu o zamanlar.bi çorba verdim buna. dedim bi yarım saatlik işim var bekle beraber çıkar takılırız. tamam dedi.

ben müşteriye bakıyorum arada göz ucuyla bunu kesiyorum bu malın suratından düşen bin parça. bunun hasta bi annesi vardı ona mı bişey oldu acaba diye düşünüyorum.

neyse bizim fikret abi de çıkmıştı zaten işimi bitirmeden aldım bunu çıktım lokantadan. ikimiz de pek bişey demiyoruz birbirimize. arada utana sıkıla borç isterdi benden. yine mi isteyecek acaba derken

kanka dedi ben bugün birileriyle konuştum

kimle konuştun dedim

hani sen bana bişeyler anlatmıştın ya dedi

eeee dedim

onu sordular bana dedi

ne diyon olm kimi sordular amk bilmece gibi konuşma lan dedim.

bu bu serhat malının olayı anlattığını bilmediğim için başta anlamadım

kardeş dedi ben senin olayı ağzımdan kaçırdım birine dedi

inanmadım amk güldüm lan sabahtan beri rol kesiyon demi puşt dedim aklınca beni kekleyecen.

anlatsa bile gidip heriflere anlatacak hali yok ya amk bariz kekliyor beni diye düşündüm

parkın önüne geldik oturdu bu.herşeyi bir bir anlattı.bu anlattıkça ben geriye biraz daha yaslanıyorum. elim ayağım titremeye başladı.

bunlar iki dangalak bardaki elemanlara anlatıyor. olay bi şekilde bu beni kovalayan adamın kulağına gitmiş.

bigün yine bu iki dangalak aynı bara gidince yanlarına bi herif gelmiş başta dostça yaklaşmış.

eee sizin bi arkdaş varmış anlatın hele onu bana bi nasıl olmuş olay demiş

bizim serhat anlatmak istememiş

herifte üstelemiyor fazla kalkıyor gidiyor

ama diyor serhat bizim fatihe(marketteki eleman) güven olmaz o bardaki elemanların hepsini tanıyor diyor

hiçbişey diyemedim beyler kaldım öyle. içimden serhatın ağzını burnunu kırmak geçti ama yerimden bile kalkamadım.

Uzun süre öyle boş boş karşıya baktım. serhat da susuyordu .

Beni bulmak bu adamlar için nasıl bu kadar önemli olabiliyordu amk  altı üstü yanlarında çalışan bi huur mu     yoksa başka birşey mi artık her neyse bir bar çıkışı takip etmiştim o kadar. burada önemli olan aslında ben değil takip ettiğim kişilerdi. peki bunları bu kadar önemli yapan şey neydi amk bi türlü akıl erdiremedim.

Aklıma ilk seçenek olarak hemen  kaydımı dondurup en az bir seneliğine buradan kaçıp memlekete gitmek geldi ama  bu saçma durumdan dolayı okulu bırakmayı ömür boyu kendime yediremezdim. başka biryol bulacaktım bu belayı başıma açan kızı bulmak zorundaydım.bu huuryu bulup konuşturacak duruma göre ya polise gidecektim ya da başka birşey yapacaktım.

Serhat susmuş mal mal bana bakıyordu

sana bunları soran adam nasıl biriydi diye sordum

abi şimdi korkmuştum tam tarif edemeyecem kırklı yaşlarda kel bi herif.sol kaşı hafif kalkıktı dedi

ikinci bir şok yaşadım beyler. serhat bizim yan kafenin sahibini tarif ediyordu.gel de kafayı yeme amk kabus gibi.  çok fena taka batmıştım

hemen ayağa fırladım aklıma hemen polisi aramak geldi o zamanlar cep telefonu yok bende .hemen bi ankesörlü telefon buldum tam arayacakken napıyorum ben amk böyle bi mevzuyu telefonda mı anlatacam polise dedim.

karakola gitmeliydi.

Serhat peşimden geldi nereye gidiyon lan diye seslendi peşimden. dediğin herifi tanıyorum amk karakola gidip herşeyi anlatacam dedim.

Serhat durdu

peki inanacaklar mı dedi

niye inanmasınlar amk dedim en azından memlekette polis var hukuk var dağ başımı burası bilsin pekekentler dedim

sen şimdi oraya gidecen bu adamı şikayet edecen dedi peki sonra ne olacak polisler tutacak bu adamla seni yanyana getirecekler dedi. sonuçta şikayetçi oluyorsun amk. kusura bakma da kardeş dedi bu herif bana seni sorana kadar ben bile sana tam olarak inanmıyordum. polis de inanmaz serbest bırakır bu herifi amk. bu adam senin kim olduğunu şuanda bilmiyor ama orda görünce kim olduğunu anlayacak dedi

insan kokunca aptallaşıyormuş beyler orda bunu anladım. serhat gerizekalısının da böyle akıllı konuşmasına  şaşırdım amk.

Peki ne yapacam dıbına koduğum söyle o zaman ağzıma sıçtın durduk yere dedim.

Serhat aynştaynı ikinci bombayı patlattı kızı bulacaz abi dedi.

He yarram benim aklımdan geçmedi o sanki dedim nasıl bulacaz üç ay oldu görmeyeli

bilmiyorum ama o kızı bulmamız lazım kanka polise o kızla beraber gitmemiz lazım dedi

parka döndük oturduk geri. serhat az önce günlük mantıklı konuşma saniyesini doldurduğu için yine boş boş konuşmaya başlamıştı. ben onu dinlemiyor kara kara düşünüyordum.

Ben ölsem bu bin üzülür mü acaba diye düşündüm yüzüne bakıyordum mal mal. sonra aklıma bizim kız geldi. herşey onun yüzünden oluyordu bu herifler beni bulsa çekse vursa tenha bi yerde haberi olur muydu acaba üzülür müydü kevaşe.

Serhat kalktı ayağa abi ben üşüdüm hadi kalkalım istersen sana gidelim orda konuşuruz bunları dedi.

bine bak ben canımı düşünüyorum bu huur çocuğu üşüyormuş eve gitmek istiyormuş. derken
lamba kafada yandı beyler kızı bulmanın yolu benim evdi amk.

Kız o gece benim eve geldiğinde senin burda kaldığını biliyorum demişti. nerden biliyorsun diye sorduğumda bir ara benim bi arkadaşım da burda kiracı olarak kalıyordu demişti. bizim eski kiracıyı bulursam kızı da bulabilirdim amk.

belki böyle okuyunca size kolay gibi geliyor olabilir ama ne derseniz diyin insan korkunca aptallaşıyormuş ama yeterince korkarsa atom bile parçalayabilirmiş bunu anladım.

Birden ayağa fırladım ulan ev be evvvv işte bu dedim. serhat salağı mal mal suratıma bakıyordu.o an kafayı yediğimi falan düşünmüştür herhalde.

Kanka dedim benim evin eski kiracısını bulmamız lazım. sanem o kiracının arkadaşı olduğunu söylemişti.bu kızı bulmanın tek yolu bu dedim.

Serhat iyi de nasıl bulacaz amk dedi

olm benim evin sahibi fikret abi lan unuttun mu amk  ona soracaz dedim. bu karının illa ki biyerlerde kaydı vardır. ismini öğrenirsek gerisini de belki bulabiliriz dedim.

Serhat bininin gözü parladı gülümsemeye başladı

noldu lan amcık niye gülüyosun dedim

kanka benim abim nüfus müdürlüğünde memur.sen karının adını soyadını bul ben sana yerini bulurum merak etme dedi.

ben yine benim evden soğudum beyler .kapısından adımımı  atsam beni kovalayan herif içerden üstüme atlayacak gibi geliyordu. iyice paranoyaya bağlamıştım. serhatla sokakta yürürken  bile arkamda birileri beni takip ediyor mu diye iki de bir arkama bakıyordum.bu gidişle herifler beni bulmasa da kafayı yiyecektim.

Yolda gidiyoruz Serhat beni rahatlatmak için başka şeylerden bahsetmeye çalışıyor bense karanlık sokakta serhata bakıyormuş gibi yapıp arkamızda birileri var mı ara ona bakıyorum .gözlerim bukalemun gözüne dönmüş amk nerdeyse. artık sağ gözüm farklı tarafa sol gözüm farklı tarafa bakıyormuş gibi hissediyorum. yandan bir araba geçiyor sanki araba duracak içinden birileri çıkıp bizi zorla arabaya bindirecek gibi geliyor.. züt korkusu işte böyle birşey beyler.

Neyse üçbuçuk ata ata bizim serhatın kümesten bozma evine geldik. evin anasını gibmiş oç yerde gazete kağıtları bira şişeleri fink atıyor. beni kovalayan herif bu evde olduğumuzu bilse mikrop falan kaparım diye çıkmamızı beklerdi herhalde. daha önce hiç gelmemiştim bu eve.
Içeri girdik serhat ekli koluğun üstündeki muz kabuklarını bir kenara itip oturmayı başardı ben ayakta kaldım.
ama biraz da olsa rahatlamıştım. karnım zil çalıyordu. lokantada birşey de yememiştim. kanka dedim evde yiyecek birşey var mı ?

dedi buzdolabını aç ne bulursan ye

öyle bir diyor ki bin sanırsın buzdolabı ağzına kadar dolu. karnım da aç ya zaten.

Ben buzdolabını bir açtım amk yenilebilirhiçbirşey yok. buzluk belki de haftalardır yüksek derecede çalışmaktan buz tutmuş küçülmüş.alt rafta bi köfte var ama şaftı kaymış yiyin beni artık huur çocukları der gibi bakıyor bana.  son kllanma tarihi geçmiş peynirle de selamlaşıp dolabın kapağını kapattım amk.

Anlaşılan bu gece aç yatacaktım. girdim odaya tekrar serhat noldu bulamadın mı birşey diyor sırıtarak.

Bozuk peynirin sana selamı var gelsin arada elimi öpsün artık yaşlandım diyor

aleyküm selam dedi güldü.

Serhatın bu kadar düzensiz olmasına şaşırmıştım. tanışalı daha üç dört ay olmuştu ama herif bildiğin tak çukurunda yaşıyor. hani evin eski olması problem değil ama insan arada bi temizler şu dıbına kodumun evini diye düşünürken serhat açtı televizyon izlemeye başladı.

Ben onun kadar rahat olamıyordum. herif sanki hiçbir şey olmamış gibinde değilmiş gibi davranıyordu. zaten hep böyle rahat adamdı amk. aynı fakültedeydik ama bölümlerimiz farklıydı. derslerine girdiğini hiç görmemiştim binin. Adamın tek amacı fakültenin havalı kızlarından birini hoplatmaktı. dersler başladığı sıralar hani tek başınıza mal gibi dolaşırsınız ya aralarda. işte o aralardan birinde dışarda sigara içerken yanıma geldi ateş var m diye sordu. nerelisin falan bir muhabbet açtı o gün bugündür arkadaştık.ben serhat kadar kolay adam kafalayabilen birini görmemiştim hala da görmedim amk. şeytan tüyü var derler ya öyle bi bin işte. benden 2-3 yaş büyüktü ama iyi arkadaş olmuştuk sonradan.

sabah televizyonun sesine uyandım. gece iki tane uzun yastığı birleştirip üzerine yatmıştım her yerim ağrıyodu. serhat da kanepede tv açık uyuya kalmış. kalktım yerimden tuvalete gittim bi elimi yüzümü yıkadım. aynada kendime baktım uzun uzun. dedim olm keke belki de kendine son defa bakıyorsun vedalaş kendinle. işin kötü tarafı tak yoluna gidecektim amk hiçbir şey yapmamıştım. yüzüme suyu sertçe birkaç kere daha çarptım çıktım tuvaletten.

uyandırdım bini dedim kalk bizim lokantaya gidiyoruz bugün bu işi halledecez. dışarı çıkar çıkmaz  dışarda bizi bekleyen birileri var mı diye etrafı süzdüm. kimse yoktu sokakta. hemen hızlı adımlarla lokantanın yolunu tuttuk.

Lokantanın sokağına girdiğimizde kafeyi görünce sahibi hakan aklıma geldi hani serhatın tarif ettiği kırklı yaşlarda kel herif. serhat da durdu baktı bana.

 noldu lan niye durdun dedi

olm mal mısın lan sen de mi gelecen benle dedim

niye nolacak ki dedi

lan bu herif beni senin yanında görürse nepacaz

serhat mal mal suratıma baktı

 haaa tamam kanka ben burda bekliyorum sen git sor gel

senin bu rahatlığın da beni bitiyor lan serhat dedim lokantaya yöneldim

bu herifi yanıma hiç almayacaktım ben amk diye kızdım kendime ama eski kiracıyı bulmanın tek yolu da bu maldı.

neyse girdim lokantaya baktım bizim fikret abi henüz gelmemiş geri döndüm dedim sen git bunun ne zaman geleceği belli olmaz ben seni ararım.

Yok kanka beklerim ben burda sorun değil dedi.bu pekekent de amma meraklıymış heyecana amk

tekrar döndüm lokantaya masaları sandalyeleri falan düzeltmeye başladım bi taraftan da şimdi fikrete bu başımdan geçenleri anlatsam evdekilere falan anlatacak bi sürü tantana. zaten ortada kesin birşey de yok durduk yere milleti ayağa kaldırmayayım diye düşündüm. hadi onu geç ben burda sana evimi emanet ediyorum sen gittin nelere bulaştın benim de başımı belaya sokacan dese cevap veremem amk.

bizim fikret abinin eski evrakları falan sakladığı bi dosya vardı. lokantanın arka tarafında küçük bi yazıhanesi var. orda duruyodu. bazen beni fatura falan ödemeye gönderir. Resmi evrakları da onun içine koydurturdu.o dosya aklıma geldi. hemen gittim yazıhaneye dosyayı çıkardım aramaya başladım.bi taraftan da kapıya bakıyorum biri geliyor mu diye.

Aradım aradım sonunda tahmin ettiğim gibi kira sözleşmesini buldum hemen bi kağıt kalem aldım yazdım ismini falan. dosyayı yerine koydum hızlıca lokantanın önüne gittim. serhat hala sokağın başında bekliyordu. ismin yazılı olduğu kağıdı verdim buna...

dedim hadi kardeş göreyim seni hemen şu nüfus müdürlüğündeki abine söyle arasın bulsun karının adresini.ben akşam beş gibi bizim parkın orda olurum sakın lokantaya dönme tamam mı dedim

tamam dedi kardeş bundan sonrasını bana bırak.

ama sakın çaktırma ha şimdilik bunları kimseye anlatmıyoruz ona göre.bul işte bişeyler diye tembihledim
yine nuri alço gibi sırıtmaya başladı tamam dedi dostum bundan sonrasını bana bırak bulacam o karıyı sana dedi.

Arkasıdan bakarken ulan inşallah abisine falan çaktırmaz durumu bu mal diye iç geçirip lokantaya döndüm.

akşam oldu...

ben beşte çıktım lokantadan parkın yolunu tuttum. gittim baktım bizimki daha gelmemiş. oturdum bi banka beklemeye başladım. onbeş dakka oldu yarım saat oldu bi saat oldu gelmiyor serhat. şimdi kalkacam bunun evine gidecem tam o sırada bu mal glecek parka birbirimizi bulamayacaz.cep telefonu çok büyük icat amk o zamanlar herkeste yok öyle.

neyse bi saat daha bekledim en sonunda zütüm dondu.bu serhatın evinin yoluna koyuldum. tabii hala yusuf yusuf atarak geziyorum dışarda.iki de bir arkama bakmalar falan sürekli bir tedirginlik...

bildiğin şüpheli şahıs gibi geziyorum ortalıkta. uzatmayalım gittim serhatın kapısına dayandım çaldım zili bi kaç kere ses yok. haydaa dedim nerde bu mal amk .iki de bir zile basıyorum arada bunun penceresine bakıyorum bi hareket yok.

beni bi züt korkusu daha sardı aklıma bin türlü düşünce geliyor.bu mal kendi başına mı gitti yoksa kiracı karının yanına, başına bişey mi geldi falan bin türlü şey geçiyor aklımdan.

Artık zile basmaktan vazgeçtim. belli ki evde de yoktu. parkta düşündüğüm gibi ben serhatın evine giderken o parka yeni gelmiş beni bekliyor da olabilir dedim. hemen hızlı adımlarla parkın yolunu tuttum...

parka vardığımda bu bin yine yoktu.

Ulan serhat nerdesin mal diye dişlerimi sıkarak kendi kendime söyleniyordum. artık düşünemiyorum aklım durdu amk. çöktüm bi banka öyle saatlerce bekledim. zaten artık ne yürüyecek ne de başka birşey yapacak halim kalmamıştı. soğuğu bile hissetmiyordum.

serhatın başına bişey geldiğini düşündükçe sanki herşey benim yüzümden olmuş gibi  suçluluk hissine kapıldım. hasta bi annesi olduğundan falan bahsetmişti. kadıncağız aklıma geldi. evladının başına benim yüzümden bir bela geldiğini duyduğunda nasıl kahrolacaktı kim bilir?. arada gözlerim yaşarıyor, korkudan titreyen ellerimle silmeye çalışıyorum, o sıra sağa sola bakıyorum, belki geliyordur diye ama yok işte gelmiyordu amk.

bankta iki elim kafamda yere bakarak kaç saat bekledim bilmiyorum ama bayağı geç olmuştu. serhat ortalıkta yoktu. umudu kestim. dedim benim eve gideyim bari belki oraya gelir...

gittim eve sessiz sedasız bekliyorum öyle arada apartmanın merdivenlerden birileri çıkıyor. sesler geliyor, kapının deliğinden bakıyorum belki serhat geliyordur diye ama yok .odanın bi köşesine oturmuş, tavuk gibi düşünürken  uyuya kalmışım.o gece birsürü kabus gördüm amk sabah uyandığımda saat öğleye geliyordu... bi fırladım yataktan ulan aklını gibeyim aklını adamın başına ne işler geldi belki de sen burda mal gibi yatıyon amk kendime kızıyorum bi taraftanda üstümü değiştiriyorum.

Ilk iş hemen serhatın evinin önüne geldim serhatın başına bişey geldiğini düşünmek  istemiyordum. hala umutluydum amk serhat rahat adamdı ,belki biyerlere takılmıştır falan diye düşünüyorum ama eğer öyleyse serhatın ağzını burnunu kıracaktım .ben burda zütüm üç buçuk atarken beni giblemezden gelip öyle sağa sola takıldıysa belasını gibecektim binin ama inşallah öyledir diye de    dua ediyorum.

Neyse vardım kapının önüne hadi bismillah dedim bastım zile.ses yok...  bir daha bastım, arada pencereye bakıyorum ama yok amk. çalıştığı marketin yerini de bilmiyorum ki oraya gideyim amk.

Ama dedim yok o kadar da değil. dün akşam o kadar sözleştik buluşacaz en azından parkta bulamasa bana gelirdi, anlatırdı eski kiracıyı buldu mu bulamadı mı...  bu normal bi durum değil amk

bataklık gibi işin üzerine gittikçe batıyorum. önce sanem ortalıktan kayboldu şimdi  de serhat ortada yok .başımda bin türlü bela ulan nerden de geldim bu şehre. Allah belasını versin dedim en başından beri yapmam gerekeni yapacak, emniyete gidip herşeyi anlatacaktım...  

serhatın dedikleri aklıma geldi. emniyete gittikten sonra adamlar için artık açığa çıkacaktım ama en azından elimde kesin delil vardı ,serhat ortada yoktu ve ben başımızdan geçen herşeyi anlatacaktım. hatta serhatın nüfus müdürlüğündeki abisi olduğunu söyleyecek. onun yardımıyla bi kadını aradığımızı falan anlatacak, onu da şahit yazdıracaktım.

Karakola girmeden anlatacağım ne varsa hepsini bir bir düşündüm girdim karakola.

Içeri girdim koridorda tek başına duran genç bi polis var. yanına yaklaştım memur bey dedim yetkili biriyle görüşmek istiyorum. arkadaşım dün öğleden beri kayıp...

duvara konuşuyorum sanki herif hiç istifini bozmadan, üst kata çık soldan ikinci odaya gir dedi arkasını döndü gitti.amk insan bir tuhaf oluyor ben orda korkudan konuşmakta bile zorluk çekiyorum, adam sanki mahallenin fırınını sormuşum gibi tepkisiz cevap verdi gitti. adamlar  alışmış amk...

neyse çıktım ikinci kata ,dediği büroya girdim. beş altı tane adam var içerde hepsi önündeki evraklara falan bakıyorlar. kimse başını kaldırıp bakmadı. telsiz sesleri falan geliyor. diğerlerine göre daha rütbeli gibi duran kır saçlı bi tanesinin yanına yaklaştım memur bey dedim ben bi ihbarda bulunacam

adam kaldırdı kafasını ne ihbarı kayıp mı dedi

evet arkadaşım kayıp memur bey dedim

kaç gündür yok ?dedi bi taraftan da önündeki kağıda birşeyler yazıyor. bilgisayarın ekranına bakıyor arada.

Dün öğle saatlerinden beri yok dedim

kaldırdı kafasını dalga mı geçiyon yarram der gibi bakıyor bana

öğrenci misin sen?

evet öğrenciyim

kayıp şahısla aynı evde mi kalıyorsunuz?

hayır kalmıyoruz memur bey ama aynı okulda okuyoruz dedim

tekrar kaldırdı kafayı. yine aynı yüz ifadesi. derin bi nefes aldı verdi önüne döndü...

bana bakmadan,

 emin misin kayıp olduğundan evine falan baktın mı dedi

baktım komiserim iki kere gittim evde yok

başka biyere gitmiş olamaz mı?

Olamaz benle buluşacaktı dedim

ailesini aradın mı? belki onların yanındadırailesini tanımıyorum ki memur bey... amk lafa bi türlü giremiyordum nasıl anlatacaktım bu olanları şimdi bu herife... adam tek kaşını kaldırmış arada bana alttan alttan bakıyor...

delikanlı! şimdi sen git yarına kadar da gelmezse tekrar gel işlem yapalım dedi. daha 24 saat bile olmamış .elemanla aynı evde bile kalmıyorsunuz gelmiş burada beni meşgul ediyorsun .belki dün gece geldi evine sabah çıktı gitti dedi.

Herif öyle ters ters konuşunca ben de sinirlendim. Biraz da  heyecanın da etkisiyle yüksek sesle konuşmaya başladım.

Anlamıyorsunuz dedim arkadaşım ölmüş olabilir. ölmediyse de şuan canı tehlikede

herif tekrar bana baktı .Sonunda ilgisini çekmeye başlamıştım amk

nasıl ölmüş olabilir dedi kaçırıldı mı yani? (hele şükür)

hayır dedim memur bey ,arkadaşım...  yani serhatla biz aynı fakültedeyiz peşimizde birileri vardı onlar yapmış olabilir dedim

Peşinizde kim var dedi

bilmiyorduk ama serhat galiba buldu onları dedim.

Yan masada oturan diğer polis de beni dinlemeye başladı.

Kır saçlı olan önündekileri bıraktı arkasına yaslandı, ellerini masanın üzerine koydu,

gözlerini kısarak sen bi anlat bakalım ne oldu dedi?

Memur bey dedim uzun zamandır beni arayan birileri vardı.kim olduklarını bilmiyorum ?ama yaklaşık üç  dört ay önce tanıştığım bir kız yüzünden peşimdeler.

Ikinci polis oturduğu yerden seslendi

kim bu kız peki ne iş yapıyor dedi

çevirdim kafamı tam olarak bilmiyorum dedim.

Bi sessizlik oldu birbirlerine baktılar, kır saçlı sonra bana döndü

kızı da mı öldürdüler dedi

bilmiyorum uzun zamandır onu da görmüyorum dedim.

Artık başıma gelenlere karşı direnmeyi, bi çözüm yolu aramayı bıraktım. polise karşı hiç kıvırmadan dosdoğru ne var ne yok hepsini anlattım. polis bana inanacak mı?, kafedeki herif benim kim olduğumu anlayacak mı? Ya da o iş hanının orda beni kovalayan adam burdan çıkışta belamı mı gibecek?   ne olacaksa olsun artık diyordum...   Takatim kalmamıştı artık.

Robot gibiyim, polis soruyor ben cevaplıyorum.her cevaptan sonra bunlar birbirine bakıyor ,ordan olayı duyan diğerleri de başıma toplandı. etrafımda bi daire oluşturdular herkes bişey soruyor amk.
Kimisine cevap veriyorum, bilmediğimi cevaplamıyorum bilmiyorum diyorum...

neyse olanı biteni bi güzel anlattıktan sonra kır saçlı polis

üniversiteye bi ekip yollayın bakalım kaybolan elemanın ailesini adresini bir araştırsınlar. adı neydi tam olarak serhat ...  soyadı neydi

serhat k...  ( soyadının devdıbını yazmıyorum beyler) dedim.

yazdı bi kağıda verdi yanındakilere. bana döndü.gel bakalım şimdi dedi aldı beni dün gece bulunan sahipsiz cesetlerin farklı farklı fotoğraflarının olduğu bir dosya çıkardı.bu mu bu mu diye soruyor, teşhis için.

değil ,değil ,bu da değil diye diye fotoğrafları bitirdik.bir günde bu kadar sahipsiz ölüm olmasına da şaşırdım amk. adamların başta beni bu kadar sallamamasına da hak verdim. hergün ne olaylar oluyormuş da haberimiz olmuyormuş amk. zaten sinirlerim bozuktu...  bunca ölü fotoğrafı görünce iyice fenalaştım. odadan çıktıktan onbeş yirmi dakika sonra gözlerim karardı.

Uyandığımda bi hastanenin acil servisindeydim. beni hastahaneye kaldırmışlar. başımda iki tane polis bekliyor. tansiyonum düşmüş bayılmışım. serum falan takmışlar. yanımdaki polise

ne oldu abi buldunuz mu serhatı dedim.

Bilmiyoruz henüz bi bilgi gelmedi sen yat onlar bulunca seni bilgilendirirler dedi.

Çıkardım serumları hadi gidelim abi o zaman dedim

diğer polis dur kardeş nereye gidiyorsun öyle kafana göre gidemezsin dedi

abi dedim ben iyiyim bişeyim yok ,fotoğrafları görünce fenalaştım, hadi gidelim falan bir sürü dil döktüm adamlara. geri döndüm karakola. bizim kır saçlı polisi koridorda yürüken gördüm koştum hemen yanına amirim amirim diye seslendim.

gel keke dedi koridorda bayılmışsın arkadaşlar seni hastahaneye kaldırdılar iyi misin? dedi

iyiyim komserim noldu buldunuz mu serhatı dedim

(bu arada böyle karakol ortamlarına falan alışık değiliz ya amk bi amirim çekiyorum polise bi memurbey diyorum...  neyse konuya dönelim)

az önce arkadaşlar anons geçti bulmuşlar serhatı merkeze geliyorlar dedi

ağzım açık kaldı serhatı geri mi bıraktılar acaba diye düşündüm ama bıraksalar da o durumda serhatın fakülteye gidecek hali yoktu .anlaşılan dün serhat ne eski kiracıyı aramıştı ne de peşimdekilere yakalanmıştı. geri çekildim,

nasıl bulmuşlar bu kadar çabuk mu dedim

fakültedeymiş seninki dedi ...  şok oldum

uzun bir hasssiiiktiiir çektim. tüm gece boyunca ben parkta bu iti beklerken ,bu galiba harbiden beni sallamayıp sağda solda takıldı yine vay dıbına kodumun çocuğu dedim içimden. hayatımda bu kadar sinirlenmemiştim beyler, dıbına koyacaktım o serhatın...  artık bundan sonra dönüş de yoktu polise gittik bi defa dönüş yok artık. ne var ne yok hepsini anlattım polise. serhatı bulduktan sonra şimdi sıra kafenin sahibine gelmişti. Beni kafenin sahibiyle yüzleştirecekler ortada delil yok, kanıt yok tabii ki hiçbir sonuç çıkmayacak adamı da bırakacaklardı...

ben tüm bunları düşünürken kır saçlı gitti odasına girdi. biraz düşündüm beni o kafenin sahibiyle yüzleştirmeyin diye yalvaracaktım. Başka çarem yoktu. girdim içeri telefonla konuşuyordu, bitirmesini bekledim. amirim dedim biraz konuşabilir miyiz?

Tabii dedi başka birşeyler daha mı anlatacan

yok amirim şimdi bu kafenin sahib...  demeye kalmadı. arkadan bir ses geldi

amirim serhat k...  yı getirdik içeri alalım mı

hemen ayağa fırladım

kır saçlı da geriye yaslandı getirin bakalım dedi.

Şimdi burdan sonrasını yorumsuz anlatıyorum beyler

görevli polis çıktı koridora, biraz sonra tekrar girdi içeri, arkasından da genç biri daha girdi
bekliyorum ben hala kapıya bakıyorum, kimse gelmedi içeri

eee serhat nerde memur bey? dedim

işte burda ya!

genç çocuk konuştu

serhat k...  benim buyrun dedi

kır saçlıya baktım ,o da bana bakıyor.

amirim karıştırdınız herhalde bu arkadaşın adı serhat k...  olabilir ama benim arkadaşım olan serhat k...  bu değil dedim

odaya bi sessizlik hakim sadece telsiz ötüyor arada

görevli memur kaşlarını çattı

kardeş dedi sizin fakültenin tüm kayıtlarını inceledik bu arkadaştan başka serhat k...  diye biri yok .

Kır saçlı adam konuştu

serhat sen bu şahsı tanıyor musun

hayır komserim ilk defa görüyorum

yine sessizlik

aklım durdu, kalbim yerinden fırlayacak gibi atıyor .çöktüm koltuğa serhat diye getirdikleri herife baktım.. sonra kır saçlıya baktım odadaki herkes beni izliyordu.ne diyeceğimi bilemedim.

Son bi gayretle

peki dedim memur bey size serhatın adresini vermiştim o ne oldu? oraya baktınız mı?

gittik baktık apartmanın kapıcısıyla komşularla falan herkesle konuştuk. verdiğin adreste bir yıldır kimse oturmuyor. sahibi yaklaşık beş ay önce ölmüş. ondan sonra da orada kimse oturmamış orada dedi


gözümü tekrar hastahanede açtım yalnızdım yattığım odada kimse yoktu, müşehadeye almışlar beni. yavaş yavaş ayılmaya başladım. ayıldıkça  karakolda yaşananları yeniden hatırlamaya başlıyor , o anki berbat ruh haline yeniden giriyordum. çok yorgun hissediyorum bu kabusu unutmak için tekrar uykuya dalmaya çalışıyorum ama olmuyordu.buz gibi suya girmek gibi amk önce fikreti hatırladım sonra kızı sonra koştuğum sokakları ve en sonunda serhat.

Bu işte bi yalnışlık vardı ama çözemiyordum acaba fakülte adını mı yalnış söylemiştim başka bi fakültede başka bi serhat k...  yı mı getirmişlerdi ama olamaz amk  polisler serhatın evine de  gidip bakmışlardı...

bu nasıl bir oyun amk aklım almıyordu sanki herkes bir olmuş beni delirtmeye çalışıyor. bunca zaman serhat diye biri yok muydu yani.?

O sıra yattığım odaya fikret abi geldi. dikildim hemen abi dedim senin burda ne işin var. memur arkadaşlar ulaştı bana dedi üç saattir uyuyon lan  uykucu kerata diyerek güldü. beni rahatlatmaya çalışıyor.

Abi dedim sana bişey anlattılar mı.

Derin bir nefes aldı verdi tekrar hıe evet bişeyler anlattılar dedi. Olm sen naaptın lan dedi

abi dedim valla sana bunları anlatacaktım ama işte dedim devdıbını getiremedim

tamam sen dinlen şimdi ben iki kahve alıp geliyorum bi yere ayrılma diyor. iyice de tembihliyor aman ha falan diyerek.o da  kafayı yediğimi sanıyor. o an anladım ki ben bunları kimseye anlatamam anlatsam da kimse anlamaz amk.

Beş dakka sonra geri döndü fiko elindeki kahvelerden birini bana verdi.abi dedim bizimkilere haber verdin mi.

Verdim kardeş yoldalar iki üç saate burda olurlar dedi
hasgibtiiir annemin halini düşünmek bile istemiyorum amk.

Abi naptın sen dedim niye haber veriyon bizimkilere

fikret abi sinirlendi tamam keke artık sus dedi zaten bir sürü olay çıkardın. sustu bi ayağını hızlı hızlı sallıyor. durdu durdu

lan hadi tamam heyecan arıyon da bizim yan komşuyu buna niye katıyon, adamdan yemediğimiz küfür kalmadı dedi.

O konuştukça ben soğuk suya tekrar girmeye başlıyorum

na nasıl abi anlamadım?

Sen bayıldıktan sonra polisler kafeye geldi. şikayetçi olmuşsun adamdan bi sürü tantana. herif ordan geldi bana çattı.ne olduğunu bile anlayamadım bişey de diyemedim adama.

Nasıl yani abi polis serbest mi bıraktı hakanı?

Ya ne olacaktı amk hapse mi atacaktılar bi d..hasbinallaaah dedi dişlerini sıkarak

delinin yüzünden diyecekti de tamamlamadı

abi dedim bak bildiğin gibi değil bi anlatmama izin ver

ulan neyi anlatacan dıbına koym dedi adam oranın 20 yıllık esnafı. herifin ne mafyalığını bırakmışın ne katilliğini lan tamam neyse sonra konuşuruz dedi başını çevirdi.o değil de ben senin anana babana ne diyecem bundan sonra onu düşünüyom amk

nasıl yani abi dedim şimdi hakan dışarda elini kolunu sallaya sallaya geziyor mu

derdin adamın ceza almasıysa helal olsun sigortasız işçi çalıştırmaktan bir sürü ceza yedi aferin dedi

ne sigortası abi dedim

adamcağıza öyle suçlamalar yapmışsın ki adam korkup o kızı sigortasız çalıştığını kabul etmiş

eeee dedim

ee sine mınakoyum geldi benle tartıştı.o çocuk gelsin bakalım kim mafyaymış iftira atmak neymiş göstereyim o bine dedi. ulan kaç yıllık komşumla senin yüzünden kavga ettik. salak herif dedi.

Neyse biz toparlandık fikretin arabaya atlayıp onun evine gittik.ne fikret konuşuyor ne de ben. akşama kadar tek kelime etmedim. sürekli düşünüyordum.

Bi kaç saat sonra bizimkiler geldi. sarıldılar falan merak etmeyin iyiyim ben falan diyorum ama ne mümkün. artık ispatlayana kadar kimse bana inanmazdı amk. babam beni bi odaya aldı adamcağızın yüzünden düşen bin parça oğlum dedi benden hiçbir şeyi saklama falan nutuk atıyor en sonunda uyuşturucu mu kullanıyon sen doğru söyle diyor.o sıra fikret abi girdi içeri

Yok diyorum baba valla billa yok öyle birşey hadi ben hayal gördüm o kızı fikret abi de görmüştü ona sor inanmıyorsan dedim .
Fikret bana baktı sonra babama baktı doğru diyor o kızı ben de gördüm bikaç defa

hah dedim gördünüz mü yalan söylemiyorum ben

 döndüm fikret abiye

 abi peki sanem nerde o zaman bulmuş mu polis yerini onu da mı kafamdan uyduruyom ben dedim.

Keke dedi senin anlattığın hikayeye uyan tek şey bu. hakandan kızın adını soyadını almışlar ama bulamamışlar .yani kız bildiğin gerçek adını soyadını saklamış. burası büyük şehir polis burada böyle şeylere pek önem vermez. bi sürü kız evinden kaçıp buraya gelir. adını soyadını da saklar bulunmamak için.

Evet beyler o gece ben de kabullendim şizofren olduğumu...  babam diyor yarın ilk iş bi pgibiyatra gidelim. annem fikret abiye hoca soruyor.var mı buralarda falan diye. okulu dondur gel bile dediler saatlerce tartışmadan sonra kabul ettirdim. burada kalacaktım.ama dönem sonuna kadar fikretin yanında duracaktım .dönem sonunda bizimkiler buraya gelecek beraber kalacaktık.

Neyse ikici gün babamla beraber pgibiyatra falan gittik idareten bikaç tane ilaç verdi sonraki seanslara kadar kullan bunları dedi.bir de  hocaya okutturdum kendimi bi güzel annem sağolsun. artık onlar ne derse kabul ediyordum.

Ben de kendimi yavaş yavaş alıştırmıştım bu duruma .neyse birkaç gün sonra babamgili ikna ettim gönderdim memlekete. fikretle beraber kalmaya başladık.

Fakülteye gittim bazıları acayip acayip bakıyor ya da bana öyle geliyor.. polisin getirdiği bin   uzaktan beni gördü el sallıyor falan alay ediyorlar dört beş kisi  dıbını ırzını gibtiğimin yavşakları.ama o pgibolojiyle artık ben kimseye höyt bile diyemezdim amk.  zaten fazla arkadaşım yoktu  şimdi kimseyle konuşmuyorum dersler bitince hızlı adımlarla çıkıp gidiyorum .bi kaç gün böyle geçti.

Lokantaya da gitmiyordum artık.eve gidiyorum o zamanlar öğrenci adamda bilgisayar falan nerde amk. internet kafede falan takılıyorum. fikrete gidip televizyonu açıyorum falan öyle geçiyor zaman.

Bigün akşam oldu benim ilaçlardan attım iki tane. canım sıkıldı yapacak bişey de yok amk. fikretin evinde kitap falan kafamı oyalayacak bişeyler aramaya başladım. bulamadım amk. oturma odasına gittim tekrar baktım bi kaç gaste var sehpanın üzerinde. bulmaca sayfası nerdeymiş bunun bari onları çözeyim dedim sayfaları tek tek geçiyorum bi taraftan da  karı resimlerine falan bakıyorum amk sayfaları çevirirken gözüme bi haber takıldı

istanbulda(zaten anladınız hepiniz kaldığım şehri yazayım bari amk) satanizm dehşeti yazıyor   bilenler bilir o zamanlar gazeteler cesetlere falan pek sansür koymazdı sadece gözlere bi siyah bant çekilirdi. okudum biraz dıbına kodumun manyakları bi kız bi oğlan uyuştucuyu çekip birbirlerini doğramışlar.o zamanlar millet bunlardan çok korkardı amk hergün bunların bi icraati çıkardı haberlere. bilenler bilir. Cesetleri üç gün sonra bulunmuş kokudan anlaşılmış.vay dıbına koym dedim. benden daha pgibopatlar da varmış.

Neyse çevirdim sayfayı bulmaca sayfasını buldum. çözdüm bulamadıklarıma kafadan kelimeler uyduruyorum falan. neyse bulmaca bitti attım gazeteyi kanepenin üstüne. televizyonu açtım. izlemeye başladım yine sıkıldım amk. yarın fikretle konuşup lokantaya tekrar dönecektim hakandan da özür dileyecektim eşşek değil ya amk halimi anlatırsam polis olayını falan affederdi..

dedim bari ortalığı toparlayayım. yastıkları falan düzelttim bulaşıkları yıkadım. tekrar oturdum tvnin karşısına tam açacakken gaste yine gözüme takıldı. bulmaca sayfası üstte haberlerin olduğu kısım altta duruyor. elimi attım gasteye tam yukarı koyacakken bi baktım tekrar sayfalarına yine o haber gözüme takıldı haberin tamdıbını okudum lan sonra habein resmine bi baktım kızıl saçlı bi kız resmi var. çok tanıdık geldi biraz daha baktım saneme benziyordu.lan dedim gibtir git yine başladın hayal görmeye .gasteyi kanepenin üstüne attım bi ilaç daha salladım. döndüm tvi açtım. gözüme yine gazete takıldı ama bakmak istemiyorum yine kafada kuracam amk diye düşünüyorum.

Dayanamadım aldım tekrar elime kızın fotoğrafına baktım baktım lan ona ne kadar benziyor ama sanem siyah saçlıydı bu kız kızıl saçlı. dikkatimi kız çektiği için yanında ölü yatan diğerine bakmıyorum hiç. gözlerimi kısarak iyice fotoğrafa yaklaştım.

Hassgibtirrrrr diye bağırdım... durup durup hasssgibtttirrr diyorum amk yine şoka girdim

beyler beni o gün o hanın orada kovalayan herifti bu anasını avradını gibeyim şuan yazarken bile  ellerim titriyor beyler. soğuk suya tekrar dalış yapmaya başlıyordum...

odanın içinde dört dolanıyorum amk gasteye bakıp bakıp hasgibtiiir çekiyorum ellerim buz gibi oldu üşümeye başladım. burhan altıntopun öldü mü lan o sahnesi var ya beyler aynı onun gibi amk. kalkıyorum dolanıyorum gasteye bakıyorum hasssgibtir çekiyorum. yine şoka girdim amk.ama bu sefer olmazdı bu çok fazlaydı,  biran durdum beynim yine benimle oynuyordu.o resimdekiler farklı kişilerdi ben yine kafamda kuruyordum bunları.

Artık bunu bilmenin tek yolu vardı. gazeteyi sardım cebime koydum. montumu kaptığım gibi dışarı fırladım. aklıma birşey geldi geri döndüm bi kağıt kalem aldım. tekrar dışarı çıktım koşarak lokantaya yöneldim.bu sefer bu gece bu işi bitirecektim. hayvan gibi koşuyorum, kalbim yerinden fırlayacak amk .kulaklarım uğuldamaya başladı. Serhatın evine yöneldim. sonra durdum vazgeçtim lokantaya gidecektim. yine koşmaya başladım sonunda lokantaya vardım. nefes nefeseyim amk fikret beni görünce ayağa kalktı hemen

ne oldu lan iyi misin dedi

iyiyim abi iyiyim dedim gazeteyi gösterecektim tam dedim hayır bu yine bana inanmayacaktı amk.

Abi dedim kalk gidiyoruz.

Nereye olm sen nerden geliyon yine diyor. yine kafayı sıyırmış bu der gibi acuyarak bakıyor bana.

Hiç takmadım

abi gel  gösterecem sana dedim dışarı çıkardım bunu bindik arabaya dedim sür bizim serhatın evine gidiyoruz.

Bi taraftan yolu tarif ediyorum diğer taraftan elimde kalem kağıt bişeyler yazıyorum

ne yazıyorsun lan diyor fikret

sen sür gösterecem sana herşeyi diyorum

 sonunda serhatın evinin önüne geldik. yolda giderken serhatın evine dair hatırladığım ne varsa hepsini yazdım. duvarların rengi kanepenin kareli deseni. Falan herşey yazdım kağıda.

Dedim abi al ben bu eve daha önce hiç girmedim zaten bir sene de boşmuş başkası vasıtasıyla da giremem o zaman.

Eee dedi

ee si dedim abi biz şimdi beraber bu eve girecez sen kağıda bakacan teyit edecen.ben bu eve daha önce girmediysem içerdekileri de bilemem sonuçta.

Serhat abi yine şaşırdı. suratıma mal mal bakıyordu.olm dur lan nereye dedi nereye gidiyon bi dur amnıkoym diye sesleniyor.bu saatte hırsız gibi nereye giriyon bi dur.

Dedim abi bak gasteyi çıkardım bak abi bak dedim bu sanem

sen de tanıyorsun bu kızı dedim

bi gasteye baktı bi bana baktı.ver amnakoym ver yine başladık dedi

aldı bakıyor resme. sağa çevirdi sola çevirdi. karanlıkta tam göremiyor arabaya bindi iç lambaları yaktı. gasteye kafasını bi yaklaştırıyor bi uzaklaştırıyor.

E dedim abi tanıdın mı kızı

olm bu kız esmer değil miydi amna koym dedi bu resimdeki bidiğin kızıl saçlı

abi saçını boyatmış işte dedim

bi daha baktı

gözlerim fal taşı gibi ilk defa bana inanmaya bu kadar yaklaşmıştı

gasteyi arabanın lambaya iyice yaklaştırdı şekilden şekle giriyor amk

o an başka bi durumda olsak kahkaha atardım

benziyor dedi ama şimdi kızı görmeyel de bayaa oldu tam hatırlamıyorum

ne benzemesi abi işte o dıbına koym dedim

çıktım arabadan apartmana yöneldim arkamdan seslendi dur lan dur gibecem belanı

durdum baktım onun da gözler fal taşı olmuş .içimden bir oh çektim sonunda bana inanmıştı gözlerinden belli oluyordu.

Napacaz abi dedim

dur bekle bi düşünüyorum amk yaa bi dur dedi.

Bu fikret heyecanlandıkça ben rahatlıyorum sanki bendeki yükün birazını o sırtlamıştı.

Dedi tamam kardeş bu resimdekinin o kız olması muhtemel ama böyle olmaz içeri habersiz girersek  durduk yere haksız duruma düşeriz bekle biraz düşünüyorum dedi.

tekrar arabaya döndük. oturduk içine

fikret abi kontağı açtı. şaşırdım yine mi vazgeçti bu pezevek dedim içimden

dedim abi nereye

polise gidiyoruz keke dedi

ben o an bi sevindim beyler anlatamam amk. sonunda bana inanan biri çıkmıştı şu dıbına kodumun şehrinde

bi taraftan şimdi ne olacak diye düşünüyorum diğer taraftan fikret abiye bakıp bakıp gülümsüyorum uzun zamandır ilk kez bu kadar sevinmiştim

fikret abi iyi adamdı

döndü bana nooldu lan ne gülüyon fırlama dedi

abi dedim teşekkür ederim inan çok büyük adamsın

neyse emniyete vardık biz.abi dedim bu taraftan bizim kır saçlı komserin yanına zütürecem fikreti

hızlı adımlarla merdivenleri çıktık koridoru döndük

içeri girdim bizimki yine masasında oturuyor

yanına yürüdüm hızlıca

amirim dedim merhaba

herif döndü baktı önce çıkaramdı sonra beni hatırladı

geldi yine tipini gibtiğim der gibi bakıyordu

adam beni görünce yine şaşırmıştı...

bişey demedi önce uzun uzun baktı bana fikret abi de yanımda duruyor

hayırdır keke dedi

adımı hatırlıyordu çok şaşırdım. amk bir hafta önce önüme tüm düğümleri dizen hayat sanki o düğümleri birer birer açmaya başlamıştı

amirim dedim sizinle konuşmamız lazım çok önemli

bir iç çekti bi bana bakıyor bi fikret abiye.

allah bilir içinden bunuda mı kafaladı yoksa dıbına kodumun delisi diyordur ahahaa

buyur söyle bakalım dedi

amirim dedim biliyorum geçen sefer sizi bayaa uğraştırdım ama bu sefer kesin kanıtlarla geldim şahidim de var dedim

geçen seferki gibi yine arkaya yaslandı öyle mi dedi anlatın bakalım dedi

gazeteyi çıkardım dedim amirim o kız bu işte

baktı gazeteye elini uzattı orta parmağının ucuyla kendine çekti hiç istifini bozmuyor pezo

aldı eline fotoğraflara baktı önce yine ikimize baktı .fikret abi de susuyor öyle amk hiç ses yok adamda

gözüyle gazeteyi tarıyor haberi okudukça gözleri büyüyor enayinin

sonra yanındaki polise baktı tekrar gelsene ahmet dedi

ahmet kalktı masasından hiçbirşey demeden gasteyi buna verdi

o da okuyor okudukça onunda gözleri büyüyor

diğeri gasteyi incelerken bizim kır saçlı fikret abiye döndü

siz bu resimdeki şahsı onaylıyor musunuz dedi

fikret abi bi bana bakıyor bi adama

söylesen fikret abi der gibi kaşlarımı kaldırdım ben de ona bakıyorum

o.. olabilir büyük ihtimal o dedi

polisler yine birbirine baktı bir diğeri geldi bakayım şuna bir dedi aldı eline gasteyi dudaklarını büktü okumaya başladı.

kır saçlı polis e şimdi nerden bilelim biz ya ikiniz de birden yanılıyorsanız

cebimden araada giderken yazdığım evin içini tarif eden kağıdı çıkardım

buyrun amirim burada o evle alakalı hatırladığım her şeyi yazdım ben o eve girmediysem içini de hatırlayamam sonuçta dedim

kağıdı aldı eline bakıyor.ben böyle birşeyi ilk defa görüyorum ama olabilir mantıklı dedi

içim içime sığmıyor amk

kalktı ayağa dedi toplanın gidelim bi şu eve bakalım dedi

fikret abi mala bağladı iyice hiç birşey demiyor kim ne derse ona bakıyordu.

kalktık hep beraber ikimizi bir polis otosuna bindirdiler ben evi tarif ediyorum. neyse vardık bizim serhatın evine

polis kağıdı çıkardı bi apartmana baktı bi bana baktı bi kağıda baktı dedi giriyoruz içeri hadi bakalım ama siz burda bekleyeceksiniz dedi.

tamam dedik. yukarı çıktılar çilingirle beraber. biraz sonra dairenin lambası yandı.

bu arada polis otosunu gören tüm komşular cama pencereye çıkmış bizi izliyorlar amk

beni bir heyecan sardı beyler aha dedim serhat olacak huur çocuğu şimdi gibtim işte belanı

bekliyorum saniyeler dakika, dakikalar saat gibi geçiyor 20- 25 dakka içerde kaldılar. kalbim güp güp atıyor amk

içerden ilk bizim kır saçlı çıktı

hemen arabadan indim ne oldu amirim inandınız mı şimdi dedim kendimden çok emin bi şekilde

kır saçlı dudaklarını büktü kağıdı çıkardı bazı maddelerin yanına tik atmış bazısını çarpılamış bazısında da o işareti var

keke pek emin olamadık dediklerinden bazıları tutuyor ama bazılarının hiç alakası yok mesela duvarın rengini tutturmuşsun bej

kanepe kareli doğru ama senin dediğin odada değil diğer odadaydı

bej renk duvar çok genel bi renk evladım bu bi kanıt teşkil etmez dedi pek üzerine gidemeyiz burdan dedi

vay huur çocuğu dedim içimden mobilyaların yerini değiştirmiş. etrafa duyurmadan atabileceklerini de dışarı atmış. benim bu polislerle buraya geleceğimi bile önceden tahmin etmiş huur çocuğu

biraz kendi aralarında konuştular kır saçlı beyler hadi toplanalım dedi

durum amirim diye bağırdım

dolabı açın buzluk çok acayip buz tutmuş alt rafta bozuk bi köfte  var onun altında da peynir kutusu var dedim

polisler bana baktı biri pffff diyor.

kır saçlı olan çıkın bakın bakalım dedi baygın gözlerle

bi tanesi hızlıca koştu 2-3 dakka sonra geri döndü

ne oldu memur bey dedim ben gözler fal taşı

buzluk erimiş amirim ama köfteyle peynir kutusu duruyor

hahaaa dedim bağırarak yakaladım seni huur çocuğu unutmuş onları atmayı

elini öpmeye gidersin artık dedim sessizce

fikret abi döndü bana ne? dedi

yok birşey abi dedim

herkes şaşırmıştı amk sonunda bana inanmışlardı. üzerimden büyük bi yük kalkmıştı kuş gibi hafif hissediyordum

şimdi ne olacak amirim dedim

adli tıp gelecek saç kıl tüy parmak izi falan birşeyler arayacaklar dna testi için bu gastedeki elemanların evinde bulunanlarla karşılaştıracaklar

anlattıkça zevke geliyordum

peki ne zamana sonuçlanır bu iş

belli olmaz biz size ulaşırız arkadaşlar sizi emniyete bıraksın siz ordan gidebilirsiniz dedi

neyse biz bindik bi polis otosuna emniyete vardık ordan da eve geçtik. fikret abi hala konuşmuyordu. şoka girdi adam.ben de susmuş anın tadını çıkarıyordum.

eee abi dedim birşey demeyecen mi

baktı bana sırıttı ensemden sıkıp afferim lan kusura bakma hakkına girdik boşuna dedi

eyvallah abi dedim gittik eve biraz konuşup yattık

aradan birkaç gün geçti polisler geldi lokantaya. emniyetten çağırıyolardı benim elim ayağım birbirine dolaştı yine belli ki sonuçlar çıkmıştı. soruyorum beni almaya gelenlere bilmiyoruz orda öğrenirsin diyorlar.

uzatmayalım vardık karakola bizimkinin yanına gittik.

ne oldu amir bey çıktı mı bişeyler dedim

çıktı çıktı gel dedi

heyecandan oturamadım noldu sonuç ne.

bizim arkadaşlar bu  sahte serhatın evinden çıkan saç örneğiyle gastedeki intihar olayındakileri inceledik

eee dedim

tek elini masanın üzerine koydu diğerini başına

satanizm olayından çıkanlarınkiyle bi tanesi uyuşuyor

sonucun böyle olmasını  çok istiyordum ama biran içimi bi korku kapladı

dedim vay amk bunca zaman beraber dolaştığımız adama bak

sustum oturdum koltuğa ee şimdi ne olacak dedim

seni morga zütürecez kızla oğlanı teşhis edeceksin dedi

işte bu hiç aklımdan geçmemişti amk beyler bir zaman barda oturup karşılıklı gülüştüğümüz o dünyalar güzeli kızın cesedini teşhis edecektim

 girdik morga. morg görevlisi yanımıza yaklaştı yanımdaki polisten belgeleri aldı. filmlerde görmüşsünüzdür morglarda numaralı ceset kasalarının birinin önüne geldik görevli çekti kasayı beyaz örtülü bir ceset var içinde. açtı yüzünü bu beni kavalayan adamdı suratı mosmordu.bu mu dedi yanımdaki polis

bu dedim

sonra geldik asıl darbeye

diğer kasanın yanına gittik çekti kasayı ben geri çekildim. görevli beyaz örtüyü çekti yüzünden

ben ağlamaya başladım.bu kadar acı vereceğini tahmin etmemiştim. belki başka bi şekilde tanışsaydık hayatım boyunca sevebileceğim o güzel kız orda gözleri kapalı öylece yatıyordu. midem bulandı kusacaktım bileğimi ağzıma zütürdüm. hemen tuvalete koştum.ama kusamadım bu görüntü aklımdan bir daha gitmeyecekti ne zaman hatırlasam boğazım düğümlenecekti.

tuvalette hızlı hızlı yüzüme defalarca suyu çarptım ,bi taraftan da ağlıyordum

dışarı çıktım beni morga zütüren polis bi sigara yakmış polis aracına yaslanmış beni bekliyordu

yanına gittim .sigaradan bi duman çekti bana baktı seviyor muydun kızı dedi

seviyordum abi dedim küçük emrah gibi.

bi sigara uzattı yaktık beraber içtik uzaklara baka baka

neyse nuri bilge ceylan modundan çıkalım

emniyete geri döndük. bizim kır saçlının yanına gittik.

noldu teşhis ettin mi keke dedi

kızın suratı aklıma geldi evet amirim dedim gözlerimi kısarak

sustu dudağını büktü o da bayaa şaşırmıştı bu olaya

dedim şimdi ne olacak amirim

tamam keke sen gerekeni yaptın bundan sonrasını bize bırak biz gerekirse seni ararız dedi

bundan sonra benimle işleri bitmişti daha da aramazlardı lazım olmadıkça .

amirim dedim benim aylardır bu yaşadıklarım yüzünden pgibolojim bozuldu ailem beni şizofren sanıyor. sonucu öğrenmeye hakkım yok mu.biliyorum bir daha beni aramayacaksınız.

bi nefes aldı verdi tamam dedi keke herifi yakalarsak seni çağıracam buraya

hem zaten teşhis etmen lazım şahsı unuttun mu dedi

ne zamana yakalarsınız siz bu serhatı dedim(fırıncıya pideler ne zaman çıkar usta der gibi soruyorum amk)

gülümsedi. belli olmaz keke dedi

tamam o zaman öyleyse dedim çıktım karakoldan lokantanın yolunu tuttum

bir iki hafta geçti polisten ses seda yoktu. en son iki hafta önce benim evin eski kiracısının adını almışlardı.o da ikamet ettiği evde ölü bulunmuş daha önceden zaten. yine intihar süsü verilmiş amk. adli tıp sanemlerden bir gün önce öldüğünü düşünüyorlardı.ben artık kafayı yarmıştım amk şaşırmıyordum hiçbir şeye.

 anlaşılan bizim serhat benden karının adresini alıp ilk onu öldürmüş. taşlar yerine oturmaya. serhat bini beni kızı bulmam için peşimde birileri olduğuna inandırıp korkuttu.bu olayların öncesinde tanıyordu sanemi .sanem bu beraber öldüğü herifle beraber serhattan veya başka birilerinden kaçıyordu bulamadılar. küçük bi araştırma yaptılar benim sanemle olan ilişiğimi buldular.bi müddet beklediler. Sanemi bulmanın tek yolu büyük ihtimal bendim yoksa bu kadar büyük zahmete girmezlerdi.ben fakültenin önünde sigara içerken daha önceden de anlattığım gibi yanıma yaklaşmı benle kanka olmuştu. adını da durumu çaktırmamak için fakülte kapısının üzerinde yazılı isimlerden birini rastgele seçip bana yutturmuştu. aylarca sanemin bana dönüş yapmasını beklediler.tek umutları bendim. sonra baktılar olmayacak beni zorladılar. peşimde birilerinin olduğuna ikna edip  onu konuşturup diğer ikisini bulmuştu. benları duyunca tüm düğümler bir bir açılmaya başlıyordu. bunları duyunca ben bu kadar işi tek başına yapmadığını düşündüm arkasında birileri vardı pekekentin.

ben olayı çoktan çözmüştüm tek bilmediğim bunların ne iş yaptığıydı

bu kadar zahmet niyeydi amk

onu cevabı da yaklaşık iki ay sonra geldi beyler hazır olun

polis bu ölümlerin hepsini iliğine kadar araştırıyor ama serhatı bir türlü bulamıyorlar. sonra hepsinin geçmişe dair çok ilginç ortak bir noktasını buluyorlar. bunların hepsi (büyük ihtimal buna serhat da buna dahil çünkü henüz bulunamamıştı) aynı yetimhaneden çıkmaydılar beyler. sanemin yanındaki herifin ve sanemin arkadaşı yani benim eski kiracının gerçek isimlerini buluyorlar. hepsi de düzenli olarak belirli periotlarla yurt dışına çıkmış. serhatı bulmak için o yetimhaneden 19.. yılından 20.. yılına kadar çıkış yapanlara tek tek ulaşıyorlar. birgün bi tanesinin hiçbir yerde kaydını bulamıyorlar.

birgün bizim lokantanın telefonu çaldı. arayan polisti beni çağırdılar

alo dedim

keke merhaba napıyorsun dedi. kır saçlı amirimin sesiydi bu.

dedi gel hemen buraya bişeyler bulduk sana ihtiyaç var. sorsam da telefonda söylemeyecekti. sormadım

ben heyecan yaptım tamam geliyorum dedim kapattım telefonu

hemen koşa koşa merdivenleri çıktım amirimin yanına girdim

nefes nefeseyim noldu amirim dedim

gel dedi keke bak bakalım şu resme

resimde 17-18 yaşlarında bi eleman vardı görünce hemen tanıdım

tanıyor musun bunu dedi

biraz dikkatli baktım emin olmak için serhattı bu

bu amirim dedim ellerim titriyordu

artık olay iyice günyüzüne çıkmaya başlamıştı

bizim serhatın gerçek adı fatihmiş beyler. binin evladı beni şoklardan şoka sokuyordu. arkadaşım fatihe anlattım dediği isim kendi adıymış huur çocuğunun. biz eve girdikten iki gün sonra rusyaya gitmiş kayıtlara göre daha da dönmemiş.

dedim bu huur çocuğu biz apartmanın önündeyken bu soğuk kanlılıkla kesin bizi izlemiştir. dıbına kodumun evladı.

ee dedim amirim ne iş yaptıklarını buldunuz mu.

yok dedi bulamadık ama periyodik olarak yurtdışına çıkmışlar. hepsi yetimhaneden çıkma kimsesizler, hepsinin de sicili tertemiz.ben dedi bu işi yapsam bu elemanlardan daha iyisini bulamazdım.

yani sanem uyuşturucu kaçakçısı mıydı dedim

büyük ihtimal dedi omuzlarını silkerek

peki kafe ne ayak? (sanem gözümün önüne geldi kapının önünde duruyordu)

oda işin maskesi hepsinin düzenli çalıştığı düzgün namuslu para kazandıkları işleri var. böyle bir olay yaşanmasaydı ömür boyu ne yaptıkları anlaşılamazdı herhalde dedi.

peki serhat bunların peşine neden düşmüştü

büyük ihtimal bunlar bir olup serhata veya patronlarına bir yamuk yaptılar. serhat da bunları öldürüp, satanist ayinde ölmüşler  süsü verdi. çok büyük paralar döner bu işte yamuk yapmalarına sebep bu olabilir.ama o gün hiç beklemedikleri bişey oldu,bar çıkışı onları görüp takip etmeye başladın. biraz sonra takip edildiklerini anladılar. sonra da taksiye atlayıp kaçtılar. sanemle beraber öldürülen herif seni patronun adamı sandı, panikledi. kaçmasaydın büyük olasılıkla patrona yakalanmamak için  seni öldürecekti.

yutkundum hiçbir şey demedim. sanem aklıma geldi yine kaçmakla çok iyi ettin demişti. belli ki arkadaşlarına benden bahsetmemişti.

aralarında tek açık veren sanemdi. sanemin açığı da sendin. sonrası da işte bildiğin gibi...

kır saçlı amirime teşekkür ettim el sıkıştık. dışarı çıktım bi sigara yaktım

vay dıbınakoym dedim.

vay dıbınakoym...






yeni yazılardan haberdar olmak ister misin tatlış?
abone:
e-postana gelen onay linkine tıklamayı unutma panpa.


beğendiysen paylaş panpa


1 yorum: