Ekonomik Krize Çok Az Kaldı!


Selamın aleyküm beyler. Bu başlığı dikkate alırsanız çok sevinirim. Ha dikkate aldık ne değişecek derseniz cevabım "hiç bir şey değişmeyecek sadece bilgileneceksiniz" olur. Şimdi internette gördüğüm bi haberden kopyala yapıştır yapacağım ve ekonomik kriz olayını anlayacaksınız.

Bu hale gelmemizin sebebi tek kişiye laf geçiremeyen diğer 550 kişidir. Biz onları vekilimiz olarak seçerken onlar seçimden sonra tüm bağlarını koparmaya baktılar. Halkı milleti için kendini parçalayan birileri olmalı. Eğer yoksa ben olurum. Hayatım heba olsun zerre gibimde değil ama şu milleti savunan gören birileri olduğunu bileyim.


Başbakanlık bütçesinin görüşüldüğü mecliste MHP Grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan çarpıcı tespitlerde bulundu. Vatandaşın ekonomik sorunlar altında ezildiğini söyleyen Erdoğan, hükümeti uyarılarını dikkate almaya, önerilerini dinlemeye davet etti.

TBMM’nin vatandaş akınına uğradığını ve vatandaşların geliş sebeplerinin ortak noktasının geldikleri yerlerde sıkıntılarına çözüm bulamamaları olduğunu söyledi.

Çiftçi Perişan, Esnaf Kredilerin Altında Eziliyor

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan konuşmasında“ Ülkemiz sosyal bir kaosun kıyısında olduğu kadar ekonomik bir krizin de eşiğindedir.

Devletin yaşaması için milletin de yaşatılabilmesi lazım. Milletin yaşamasıyla ilgili iki temel husus vardır. Birisi güvenlik ikincisi ise ekonomidir. Az önce güvenlik ile ilgili endişelerimizi dile getirmeye çalıştım. Şimdi de müsaade ederseniz ekonomiyle ilgili düşüncelerimi kendi seçim bölgem Muğla’dan vereceğim örneklerle sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes milletimize dövizlerini bozdurmaya yönelik çağrılarda bulunuyor. Ancak 2016 yılında seçim bölgem Muğla’da ne turizmci, ne çiftçi ne de esnaf borcunu ödeyecek kadar para kazanamadı. Eğer bu insanların parası olsa döviz alacaklarına önce borçlarını öderdi.

Bugün bölgemizde dikkat çekici bir şekilde mülk satışı vardır. Vatandaşlarımız bu şekilde borçlarını ödeme gayreti içine girmiştir.

Hükümetin 14 yıllık yanlış iç ve dış politikalarının sonucu olarak, maalesef turizm bitmiştir! Can çekişen turizmin ayağa kaldırılmasıyla ilgili olarak bu kürsüden defalarca uyarılarda bulunduk. Ancak hiç birisi dikkate alınmadı.

Sektör çalışamadığı için işletmeler para kazanamadı. Sektörde çalışan insanlarımız işsiz kaldı. Ve buna bağlı olarak turizm sektörünün lokomotifliğini yaptığı bütün işletmeler perişan hale düştü.

Turizm 2015 yılında 2014’e göre 0 geriye gitti. Ve 2016 yılında ise 2015 yılına göre E-50 civarında bir kayıp yaşanmıştır. Bu da cari açığın kapanması konusundaki en önemli yerli kaynak olan turizm gelirlerinin bittiği anldıbına gelmektedir.  Bugüne kadar önerilerimiz dikkate alınmadığı için turizm sektörü 2017 için de umut vadetmemektedir.

Yine hükümetin uyguladığı yanlış dış politikaların sonucu olarak yaş sebze ve meyve pazarlarımızı kaybettik. Bu da üreticilerimizi çaresiz bırakmıştır. Geçtiğimiz günlerde bölgemizdeki bazı sebze-meyve hallerini ziyaret ettik.

Üreticilerimizle buluştuk. 2016 yılında ürettiği narı satamayan üretici nar ağaçlarını kesti! Şu anda tarlada limonun fiyatı 15-20 kuruş, portakalın fiyatı ise 25-30 kuruş, seradaki domates 75 kuruş, seradaki diğer ürünler de benzer durumdadır. Yani üretici ürettiği ürünü maliyetine bile satamayacak hale gelmiştir. Bu da üreticilerimizi çaresiz bırakmıştır.

Bu bağlamda 23 Kasım 2016 tarihinde Muğla’daki bütün Ziraat Odalarının başkanları meclise gelerek üreticilerin sorunlarını bizlere anlattılar” dedi.

Uzun oldu farkındayım ama yapmam gerekiyordu. Bu adam kesinlikle doğruları söylüyor biliyorum çünkü ben de o bölgede yaşıyorum bizimkilerle her konuşmamızda piyasa nasıl diye sorup aynıcevabı alıyorum. Yazık bizim bu hale gelmemize vesile olan herkesin aq. Eneği geçen her siyasetçinin karısını kızını gibeyim. Bir avuç orospı çocuğundan başka birşey değiller.

Edit:   beyler yanlış anlaşılmasın yazının sadece ilk iki ve son paragrafı bana ait diğerleri Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan ın konuşmasından alıntı.
Ayrıca genelleme yaparak yazdım mutlaka 3-5 tane güzel millet vekilimiz de vardır.



yeni yazılardan haberdar olmak ister misin tatlış?
abone:
e-postana gelen onay linkine tıklamayı unutma panpa.


beğendiysen paylaş panpa


0 yorum:

Yorum Gönder